Πόνος στο γόνατο από το Squatting: Τι να κάνετε

Πόνος στο γόνατο από το Squatting: Τι να κάνετε

Πολλοί άνθρωποι καταλήγουν τακτικά στο πλαίσιο της ρουτίνας προπόνησής τους ή κατά τη διάρκεια των καθημερινών εργασιών. Το Squatting σωστά δεν πρέπει να προκαλεί πόνο στο γόνατο.

Ωστόσο, οι άνθρωποι που καταλήγουν λανθασμένα και εκείνοι με τραυματισμό στο γόνατο ή υπάρχουσα κατάσταση γόνατος μπορεί να βιώσουν πόνο στο γόνατο.

Σε αυτό το άρθρο, μάθετε για τις αιτίες του πόνου του γόνατος από την κατάληψη, πώς να το αντιμετωπίσετε και πώς να αποτρέψετε τον πόνο στο γόνατο στο μέλλον.

ΑΙΤΙΕΣ

Πιθανοί λόγοι για τους οποίους ένα άτομο μπορεί να βιώσει πόνο στο γόνατο από το Squatting περιλαμβάνει: , μπορεί να βιώσουν πόνο στο γόνατο. Η εκτέλεση αυτής της κίνησης μπορεί να ασκήσει πίεση στα γόνατα και όχι στους μύες και τις γλουτές του μηρού.

καλύπτουμε πώς να καταλήξουμε σωστά αργότερα σε αυτό το άρθρο.

Ένα άτομο που συνεχίζει να βιώνει πόνο μετά την προσαρμογή του τρόπου με τον οποίο θα πρέπει να επισκεφθούν το γιατρό του για να ελέγξουν για τυχόν υποκείμενα προβλήματα στο γόνατο.

Η διάτρηση του γόνατος

στρίβοντας το γόνατο αδέξια ενώ καταλήγει ή λαμβάνοντας ένα χτύπημα στο γόνατο μπορεί να προκαλέσει διάστρεμμα.

Οι διαστρέμματα είναι επώδυνες και μπορούν να προκαλέσουν πρήξιμο. Αυτοί οι τραυματισμοί μπορούν να καταστήσουν επώδυνη την κατάληψη και άλλες ασκήσεις που περιλαμβάνουν το γόνατο. Ένα άτομο με διάστρεμμα γόνατο μπορεί επίσης να δυσκολευτεί να περπατήσει ή να βάλει βάρος σε αυτή την άρθρωση.

σύνδρομο Patellofemoral Pain

Το σύνδρομο PATELLOFERALY PAY μπορεί να προκαλέσει πόνο γύρω από το γόνατο και μπροστά από το γόνατο, καθιστώντας το οδυνηρό να καταλήξει.

Ο καθένας μπορεί να αναπτύξει σύνδρομο Patellofemoral Pain, αλλά μερικοί άνθρωποι αναφέρονται σε αυτό ως “γόνατο του δρομέα” ή “γόνατο του Jumper” επειδή συχνά επηρεάζει τα άτομα που κάνουν πολύ άθλημα. Οποιοσδήποτε τραυματισμός στο γόνατο μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο στο γόνατο όταν καταλήγει.

Τεννίτιδα

Οι τένοντες συνδέουν τους μυς με τα οστά. Η τενοντίτιδα του γόνατος μπορεί να συμβεί εάν ένα άτομο στελέξει ή υπερβεί τους τένοντες γύρω από το γόνατο, προκαλώντας τους να διογκωθούν.

τενοντίτιδα είναι πιο πιθανό να συμβεί ως αποτέλεσμα επαναλαμβανόμενων κινήσεων, ιδιαίτερα εάν ασκούν πολλή δύναμη στον τένοντα. Οι άνθρωποι συχνά κάνουν επαναλαμβανόμενες κινήσεις ενώ παίζουν αθλήματα ή εργάζονται σε χειροκίνητη εργασία.

Αρθρίτιδα του γόνατος

Η αρθρίτιδα αναγκάζει τις αρθρώσεις να γίνουν επώδυνες και φλεγμονώδεις. Διαφορετικοί τύποι αρθρίτιδας μπορούν να επηρεάσουν σχεδόν οποιαδήποτε από τις αρθρώσεις του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του γόνατος.

Ο χόνδρος είναι ο ευέλικτος, σταθερός ιστός που περιβάλλει τις αρθρώσεις και τους επιτρέπει να κινούνται ομαλά. Η οστεοαρθρίτιδα αναπτύσσεται εάν ο χόνδρος αυτός καταρρεύσει.

Τα άτομα με οστεοαρθρίτιδα του γόνατος μπορεί να βιώσουν πόνο και πρήξιμο γύρω από το γόνατο και να αισθάνονται σαν να είναι άκαμπτη η άρθρωση.

Οστεοαρθρίτιδα είναι πιο συνηθισμένη στους ανθρώπους ηλικίας άνω των 65 ετών.

Η ρευματοειδή αρθρίτιδα είναι μια αυτοάνοση κατάσταση που επηρεάζει τις αρθρώσεις σε όλο το σώμα. Το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στον υγιή ιστό που περιβάλλει τις αρθρώσεις, προκαλώντας πόνο, πρήξιμο και ακαμψία.

Η μετατραυματική αρθρίτιδα μπορεί να συμβεί μετά από τραυματισμό στο γόνατο που βλάπτει τις αρθρώσεις ή τους συνδέσμους. Εάν μια λοίμωξη εξαπλωθεί στο γόνατο, μπορεί να προκαλέσει μολυσματική αρθρίτιδα αυτής της άρθρωσης.

τένοντα ή δάκρυα χόνδρου

Ένας σοβαρός τραυματισμός ή διάστρεμμα μπορεί να προκαλέσει τον χόνδρο στο γόνατο να σχίσει. Οι άνθρωποι μπορεί να χρειαστεί να φορούν υποστήριξη στο γόνατο κατά τη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας μετά από ένα δάκρυ του χόνδρου.

Ένα δάκρυ με επιγονατιδικό τένοντα είναι ένα που συμβαίνει σε έναν τένοντα του γόνατος, κάτι που μπορεί να συμβεί λόγω ενός χτυπήματος, του άλματος ή ενός εξασθενημένου τένοντα.

Τα συμπτώματα ενός δακρύου τένοντα της επιγονατίδας περιλαμβάνουν:

  • Δυσκολία περπάτημα
  • λυγισμός του γόνατος
  • Πόνος και τρυφερότητα
  • Μια εσοχή κάτω από το γόνατο

Ο τύπος θεραπείας θα εξαρτηθεί από το μέγεθος του δακρύου τένοντα. Η φυσιοθεραπεία μπορεί μερικές φορές να είναι επαρκής, αλλά συνήθως απαιτείται χειρουργική επέμβαση.

Σύνδρομο Iliotibial Band

Η ζώνη Iliotibial, ή η ζώνη IT, είναι ο ιστός που διατρέχει το μήκος του άνω ποδιού από το ισχίο στο γόνατο. Όταν ένα άτομο λυγίζει το γόνατό του, η μπάντα IT κινείται για να το υποστηρίξει.

Εάν η ζώνη πληροφορικής γίνει φλεγμονή, μπορεί να τρίβει στο εξωτερικό γόνατο και να προκαλέσει πόνο, ειδικά κατά τη διάρκεια των κινήσεων που περιλαμβάνουν την άρθρωση, όπως η κατάληψη. Το σύνδρομο ζώνης συχνά επηρεάζει τους δρομείς. Οι άνθρωποι που δεν τεντώνονται σωστά πριν από την άσκηση έχουν επίσης μεγαλύτερο κίνδυνο να διατηρήσουν αυτόν τον τραυματισμό.

Πρόληψη και πώς να Squat

Θερμάστρακα σωστά πριν από την άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη τραυματισμού. Η προθέρμανση του σώματος είναι ιδιαίτερα σημαντική στους ηλικιωμένους ενήλικες, καθώς οι μύες γίνονται λιγότερο ευέλικτοι και μπορούν να σχιστούν πιο εύκολα καθώς οι άνθρωποι γερνούν.

Για να ζεσταθεί, να χρησιμοποιήσει κινήσεις που κινητοποιούν τις αρθρώσεις και να αυξάνουν τη ροή του αίματος και του οξυγόνου στους μύες, όπως η πορεία επί τόπου. Η τέντωμα των ποδιών πριν και μετά την άσκηση μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου τραυματισμού ή στελεχών.

για να καταλήξετε σωστά:

  • Ξεκινήστε σε μια θέση στάσης
  • Κρατήστε τα πόδια-πλάτος μεταξύ των ώμων
  • κατά την εκπνοή, Λυγίστε τα γόνατα και χαμηλώστε τους γλουτούς σαν να καθίσετε
  • Κρατήστε τα χέρια έξω για να διατηρήσετε την ισορροπία
  • Βεβαιωθείτε ότι τα τακούνια παραμένουν φυτευμένα στο πάτωμα
  • Κρατήστε τους γλουτούς πάνω από το επίπεδο του γόνατος και πηγαίνετε μόνο τόσο χαμηλά όσο είναι δυνατόν χωρίς να προκαλέσετε δυσφορία
  • Κρατήστε τους μηρούς παράλληλα με το πάτωμα
  • Κρατήστε την πλάτη σε μια ευθεία, ουδέτερη θέση
  • Βεβαιωθείτε ότι τα ισχία, τα γόνατα και τα δάχτυλα των ποδιών δείχνουν προς τα εμπρός
  • εισπνέουν και επιστρέφουν σε μια στάση, σπρώχνοντας προς τα κάτω στα τακούνια και διατηρώντας τους γλουτούς σφιχτά

Το Ίδρυμα Αρθρίτιδας συνιστούν τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πόνο όταν καταλήγουν σε καταλήψεις σε έναν τοίχο. Η χρήση του τοίχου για υποστήριξη μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να ενισχύσουν τους αδύναμους ή τραυματισμένους μύες και να μειώσουν τον πόνο με την πάροδο του χρόνου.

Οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν καταλήψεις σε έναν τοίχο χρησιμοποιώντας τα παρακάτω βήματα: ίντσες ανάμεσα στο πίσω μέρος των τακουνιών και ο τοίχος

  • Φυτεύστε τα πόδια-πλάτος του ώμου εκτός από
  • Εκπνεύστε και χαμηλώστε τους γλουτούς σαν να καθίσετε
  • να μην αφήσετε τους γλουτούς να βυθίζονται χαμηλότερα από τα γόνατα
  • τεταμένα την κοιλιά και να κρατήσουν την πλάτη επίπεδη στον τοίχο
  • Εισπνεύστε και χρησιμοποιήστε τα τακούνια και τους μύες των ποδιών για να σταθούν πίσω
  • Το Ίδρυμα Αρθρίτιδας συμβουλεύει τους ανθρώπους που βιώνουν πόνο όταν καταλήγουν να κάνουν 10 τοίχους καταλήγουν τρεις φορές την εβδομάδα. Όποιος έχει ιατρική κατάσταση που θα μπορούσε να επηρεάσει την ικανότητά του να ασκούν πρέπει να μιλήσει σε έναν γιατρό προτού κάνει αλλαγές στη ρουτίνα γυμναστικής τους.

    ανάκτηση και ανακούφιση από τον πόνο

    Οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη μέθοδο R.I.C.E για την ανακούφιση του πόνου στο γόνατο. Η μέθοδος R.I.C.E περιλαμβάνει:

    • Ξεκουραστείτε: ξεκουραστείτε το γόνατο και αποφύγετε να φέρετε υπερβολικό βάρος σε αυτό.
    • ICE: Εφαρμόστε ένα πακέτο πάγου με πετσέτα στο γόνατο για 20 λεπτά κάθε φορά.
    • συμπίεση: Τοποθετήστε ένα ελαστικό περιτύλιγμα ή επίδεσμο γύρω από το γόνατο για να αποτρέψετε την πρήξιμο.
    • Ανύψωση: Όποτε είναι δυνατόν, προωθήστε το πόδι έτσι ώστε το γόνατο να είναι υψηλότερο από την καρδιά.

    Τα φάρμακα over-the-counter, όπως η ιβουπροφαίνη, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου και του πρήξιμου.

    Παρόλο που οι άνθρωποι μπορεί να χρειαστεί να αποφύγουν την άσκηση ή να κάνουν περισσότερες καταλήψεις, οι απαλές κινήσεις ή οι εκτάσεις μπορούν να μειώσουν την ακαμψία και να διατηρήσουν το κοινό κινητό.

    Εάν οι άνθρωποι εξακολουθούν να βιώνουν πόνο στο γόνατο από την καθυστέρηση ή άλλες δραστηριότητες αφού δώσουν το χρόνο για να θεραπεύσουν, θα πρέπει να δουν έναν γιατρό.

    Μπορεί να χρειαστεί να εργαστούν με έναν φυσιοθεραπευτή για να βελτιώσουν την κατάσταση του γόνατος. Σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση. Ο χρόνος που χρειάζεται για την ανάκτηση του γόνατος θα εξαρτηθεί από τον τύπο τραυματισμού ή κατάστασης που επηρεάζει το γόνατο.

    Περίληψη

    Οι άνθρωποι που καταλήγουν στο πλαίσιο της προπόνησής τους ή κατά τις καθημερινές δραστηριότητες θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι εκτελούν σωστά αυτό το κίνημα για να αποτρέψουν τον πόνο στο γόνατο.

    Είναι συχνά δυνατό να ανακουφιστεί ο πόνος με την επίδεσμο του γόνατος, την εφαρμογή ενός κρύου συμπίεσης, την ανάπαυση ή την αλλαγή της δραστηριότητας ή τη λήψη ανακουφιστών πόνου.

    Εάν οι άνθρωποι συνεχίσουν να βιώνουν πόνο στο γόνατο κατά τη διάρκεια ή μετά την κατάληψη, θα πρέπει να επισκεφθούν έναν γιατρό για να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχει υποκείμενη κατάσταση που να προκαλεί αυτό το σύμπτωμα.

    • Η παχυσαρκία/απώλεια βάρους/γυμναστήριο
    • Πόνος/αναισθησία
    • Αθλητική ιατρική/γυμναστήριο
    • Προμήθειες κατευθυντήριες γραμμές και αντλεί μόνο από μελέτες που αξιολογούνται από ομοτίμους, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.