Profil prehrane sjemenki lotusa, osušena, vrijednost na 100 g.

Profil prehrane sjemenki lotusa, osušena, vrijednost na 100 g.

Zdravstvene prednosti ribe tilapije

tilapia je nesumna, plitka voda riba i jedna je od najnižih kaloričnih svježe vodenih riba; 100 g drži samo 96 kalorija; Gotovo isto kao i halibut (91 kalorije).

To je jedan od najboljih izvora esencijalnih masnih kiselina, proteina, minerala i vitamina topivih u masti poput vitamina-A, E i D (holekalciferol).

tilapia sastavlja mršavo, bijelo meso koje sačinjava kvalitetan profil aminokiseline. 100G riba osigurava 20,08 g/100 g (36% RDI). Sastav proteina tilapije potpun je u smislu da ima sve esencijalne aminokiseline u dobrim proporcijama.

njegovo mršavo, bijelo meso je također dobar izvor polinezasićenih masnih kiselina (PUFA). Studije su pokazale da jedenje morskih plodova može smanjiti rizik od srčanog udara, moždanog udara, pretilosti i hipertenzije. Tilapia masnoća je manje zasićena, ali ima puno “srčanih poliuzasićenih masti, uključujući omega-3 masne kiseline.

US FDA kategorizira tilapiju u odjeljku s najboljim izborom s obzirom na razinu žive u svom tijelu. Preporučuje konzumaciju jedenja 2-3 obroka tjedno za odrasle.

tilapia meso je dobar izvor omega-3 eikosapentaenoikacida (EPA), docosapantaenoicacid (DPA) i dokosaheksaenoične kiseline (DHA) masnih kiselina. Studije sugeriraju da te masne kiseline, posebno DHA, igraju važnu ulogu u rastu i razvoju živčanog sustava, posebno u dojenčadi i djece.

Prema Sveučilištu Cornell i programu proširenja grantova u New Yorku. 2012- Masne kiseline igraju ključnu ulogu u smanjenju krvnog tlaka i otkucaja srca i pomažu u poboljšanju kardiovaskularne funkcije. Na primjer, istraživanje je pokazalo da omega-3 masne kiseline smanjuju rizik od aritmija (abnormalni otkucaji srca) koji mogu dovesti do iznenadne smrti.

u odraslih, nekoliko velikih ispitivanja procijenilo je učinak riba ili ribljeg ulja na srčanoj bolesti. U suđenju Gissi prevencija je preživjeli preživjeli koji su tri-gramsku kapsulu omega-3 masti uzimali tri gramske tri godine tijekom tri godine, manje je vjerojatno da će imati ponovljeni srčani udar, moždani udar ili umrijeti od iznenadne smrti od onih koji su uzeli placebo.

100 g tilapia fileta drži -piridoksin (B -6) 0,162 mg (12,5% RDA) i niacin 3,903 mg (24% RDA). Također je dobar izvor vitamina-e, vitamina-B12, tiamina i riboflavina.

jedini fileta prirodno je bogat izvor minerala, uključujući selen (41,8 µg ili 76% DRI), jod, kalcij, kalcij , cink, kalij, fosfor i magnezij. Jod je važan element u tragovima u ljudskoj prehrani i ključan je za sintezu hormona štitnjače.

Pogledajte u nastavku tablicu za dubinsku analizu hranjivih sastojaka:

tilapia riba (oreochromis niloticus), sirova, hranjiva vrijednost na 100 g. (Izvor: USDA Nacionalna baza podataka o hranjivim tvarima) Principlue srijentiranje RDAEnergy96 KCAL5%ugljikohidrata0 G0%proteina20,08 G36%Ukupna FAT1,7 G8,5%holesterol50 mg25%dijeta .3%vitaminafolini24 µg6%niacin3.903 mg24%piridoksin0,162 mg12,5%riboflavin0.063 mg5%tiamina0,041 mg3,5%vitamin-A0 IU0%vitamin-C0%vitamin-D12 Mg4%vitamin-K0.4 µgbuying

tilapia ribe su dostupne tijekom cijele godine. Veliki dio opskrbe sada je uzgajan. Mala riba se prodaje cijela, dok se veća tilapija filetira. Riba od 1,5 kilograma poslužit će dvije.

tilapia prodana kao svježa, smrznuta, fileted..etc. Možete kupiti cijelu ribu ili filete.

Kupite visokokvalitetnu tilapiju od autentičnih prodavača. Pokušajte kupiti cijelu tilapiju ili filete koja je izrezana iz najdebljeg dijela ribe. Tilapije divlje uložene su svjetlije od uzgajanih sorti. Također, divlje vrste sorti su prehrambeno bogate i imaju manje toksina od uzgajanih.

Izbjegavajte tilapiju s jakim ribljim mirisom. Tilapia se brzo pokvari, pa se uvijek čuvajte u odjeljku za zamrzavanje kućnog hladnjaka.

Priprema

Cijela tilapia treba malo pripreme. Samo obrežite peraje, razmjera, uklonite unutrašnjost prije kuhanja. Tilapia je ukusna punjena i pečena, na žaru (pečena) ili roštiljana.

tilapia se može pečene, plitko pržena, pečena, pečena i roštilja .

Samo osigurajte da ga treba kuhati dok meso ne bude neprozirno i lako se ne pokvari.

Evo nekoliko ideja za posluživanje:

recept za tilapia. Fotograf: Kurmanphotos

Tilapia Filets se mogu lagano obložiti u kukuruznom brašnom ili jajeta i krušnih mrvica ili tijesta, a zatim duboko prženi.

Uživajte Fileti tilapije od parmezana s pečenim povrćem.

Sigurnosni profil

Tilapia je jedna od glavnih akvakultiviranih morskih plodova. U mnogim azijskim zemljama uzgaja se u zagađenim rijekama gdje voda sadrži riblje izmete, trule hranu za ribu i ostatke pesticida i veterinarskih droga, kao i ostale onečišćujuće tvari koji su već bili pomiješani u lošu kvalitetu vode isporučene poljoprivrednicima. >

riba tilapia ima nisku razinu žive; 0,013 ppm. Koji podnošljiva gornja granica žive u hrani iznosi 0,5 mg/kg ribe. U skladu s tim, konačne smjernice američke FDA o tome koliko majke koje očekuju ribu i majke koje doje mogu jesti, zajedno s popisima specifičnih opcija koje su sigurne ili ih treba izbjegavati, mjesta tilapia riba konzumiranje riba u kategoriji najboljeg izbora. Ovim mjerilom mogu konzumirati 2-3 obroka tjedno. (Medicinski odricanje od odgovornosti). Medical Oint Discast).

Također pročitajte ≻≻-

≺≺ ≺≺ ≺≺ ≺≺ ≺≺ Brook Prehrana i zdravstvene prednosti.

≺≺ ≺≺ HALIBLETUH FAKTIRANJA I Zdravstvene koristi.

≺≺ ≺≺ Sardine činjenice o prehrani i zdravstvene koristi.

≺≺ Natrag na morske plodove iz činjenica o prehrani riba tilapije i zdravstvene koristi.

Daljnje čitanje (veze se otvaraju u novom prozoru) :

fao-oreochromis niloticus.

trudnoća i riba.

USDA Nacionalna baza podataka hranjivih tvari.

omega-3 masne kiseline: bitan doprinos.

Lotusove sjemenke Prehrambene činjenice

sjemenke lotusa jestive su jezgre biljke Lotus. Sjemenke su zatvorene unutar voćne podloge slične voću, raspoređene na koncentrični način.

lotus je zeljasta višegodišnja, koja pripada obitelji Nelumbonaceae iz vodenih biljaka.

Znanstveno ime : Nelumbo nucifera.

Od davnina, cvjetova lotosa, korijena i sjemenki cijenjenih u kineskim i japanskim kulturama. Sjeme, međutim, simbolizira potpuni prikaz sva četiri kardinalna elementa prirode; Zemlja, voda, zrak i toplina.

Lotus Fruit Pod. Napomena za sjeme sirove zatvorene unutar poligonalnih jama. Ljubaznošću fotografije: Raymond Bucko.

sjemenke i korijeni lotusa glavni su usjev u provincijama Hubei, Hunan, Fujian i Jiangxi. Iako višegodišnje, lotos biljke svake godine dovršavajući ciklus od uspavane, korijenske erupcije, cvijeća i sjemenki, a opet u zimi ponovno pretpostavljajući uspavanu državu. Njegovi korijeni i stabljika rastu pod vodom, dok veliki zeleni jastučići s listovima i cvjetovi lebde na vodenoj površini. Lotusni pupoljci počinju cvjetati na cvijeće do ljeta.

Cvjetovi su bijeli do ružičasti, slatko-mirisni, promjera 10-25 cm i privlače mnoge insekte, uključujući pčele. Okrugli, diskovni meki voćni mahuni razvijaju se od oplođenih cvjetova. Svaki meki jastučić sastoji se od poligonalnih jama koje obuhvaćaju jajovodne sjemenke.

Zrelo sjemenke lotosa su crne, jajole, posjeduju tvrdu vanjsku školjku i mjere veličinu zelenog graška. Iznutra je kernel Dicotyledon kremasto-bijela sa svijetlo zelenim Plumulom između kotiledona. Svježi, sirovi lotos kernel ima slatku žvakaću teksturu i ukus poput zelenih badema. Osušena sjemenki imaju okus sličan slanutak.

Lotus Plumule (Lian Zi Xin)
Osušeni jezgre lotosa i zeleni embriji (Lian Zi Xin)

Unutar svake jezgre lotosa postoji svijetlo zeleni plumule između dva kotiledona. Ova lotosova Plumule je embrionalni izbojci biljke Lotus. Botanički naziv: Plumula nelumbinis nuciferae. Plumule se sastoji od dva istaknuta lišća ugasivanog s pratećim stabljikom. Poljoprivrednici odvajaju ove embrije od jezgre, lagano ih povlačeći prstima. Ove se šljiva suše na suncu koje se koriste u lijekovima i čaju (Lian Xin Cha).

Zdravstvene prednosti sjemenki lotosa

Sirovo sjeme lotosa su slatke i žvakaće, dok su suhe suhe Sjemenke su hrskave i ukusne tek nakon pečene. Svježe sirovo sjeme nosi samo 89 kalorija na 100 g; Dok suhe jezgre drže 324 kalorije na 100 g.

Energija sjemenki sjemena Lotus uglavnom dolazi iz ugljikohidrata i proteina za razliku od ostalih matica stabala čija je visoka kalorična vrijednost uglavnom zbog masti.

Sjeme je također prepuno vlakana, vitamina, minerala i brojnih antioksidansa koji promoviraju zdravlje.

Sjemenke suhe lotosa sadrže 15,4 g ili 27% dnevno potrebne razine proteina. Fenilalanin, tirozin, leucin i lizin bili su esentalne aminokiseline u njima. Studije su otkrile da je protein sjemenki lotosa nutritivno dobro uravnotežen protein i da bi mogao biti od značajnog značaja u formulaciji prehrane za ljude.

Kao i ostala dikotiledna sjemena biljaka, sjemenke lotusa također su bez glutenskih proteina. Oni se mogu sigurno koristiti u prehrani bez glutena kao zdrava alternativa u bolesnika s alergijom na gluten od pšenice i celijakije.

svježi, kao i suhi jezgra lotosa, izvrstan su izvor folata. 100 g sjemenki pruža 104 µg ili 26% folata. Folat zajedno s vitaminom B-12 jedna je od bitnih komponenti sinteze DNK i stanične podjele. Adekvatna prehrana folata tijekom trudnoće može pomoći u sprječavanju oštećenja neuronske cijevi u novorođenčadi.

jezgra lotusa također su izvrstan izvor B-kompleksne skupine vitamina poput tiamina (53% RDA/100 g) , riboflavin (11,5% RDA/100 g), niacin, pantotenska kiselina i vitamin B-6 (48% RDA // 100 g). Ti vitamini djeluju kao kofaktori za različite enzime tijekom metabolizma staničnog supstrata u ljudskom tijelu.

Nadalje, sjeme sadrži izvrsne količine minerala poput mangana (100% od RDA // 100 g), kalija (29% (29% od RDA/100 g), kalcij, željezo (44% RDA // 100 g), magnezij, cink iselenij. Mangan je važan ko-faktor za antioksidans enzim, superoksid dismutazu. Zajedno s drugim antioksidansima poput vitamina-A, konzumacija jezgara lotosa može pomoći u jačanju imuniteta u borbi protiv zaraznih sredstava i uklanjanju štetnih radikala bez kisika.

Ljekovite vrijednosti sjemenki lotosa.

U tradicionalnoj kineskoj medicini (TCM) sjemenke lotosa i plumule zauzimaju posebnu terapijsku važnost. Istraživačke studije sugeriraju da alkaloidi u lotosovoj plumule poput veensilina, neferina i izoliensilina drže sedativni, antispazmodični i antihipertenzivni, što je korisno za srce.

TCM prepoznaje sjeme lotosa kao energetsku hranu. Rasprši višak topline iz srca i spontane epizode krvarenja zbog topline.

Prema tcm sjemenu lotosa spada u kategoriju hrane slatkog okusa. Alkaloidni spojevi zapravo usporavaju akutne reakcije i neutraliziraju toksične učinke druge namirnice, a također podmažu i njeguju tijelo.

U TCM -u, lotosova plumula zagovara se za promicanje spavanja, a ujednačene uvjeti povezane s seminarskim i vaginalnim pražnjenjem.

Pogledajte donju tablicu za dubinsku analizu hranjivih sastojaka:

Profil prehrane sjemenki lotusa, osušena, vrijednost na 100 g.

(Izvor: Nacionalna baza podataka o hranjivim tvarima). Principlenustrična vrijednost RDAEnergy332 kcal17%ugljikohidrata64,47 G49%proteina15,41 G27%Ukupni masti1,97 G10%MG0%MG0%. 851 mg17%piridoksin0,629 mg48%riboflavin0.150 mg111,5%tiamin0,640 mg53%vitamin A50 IU1,66%vitamin C0 µg0%ELECTROLITES i LT; 1 %Magnezija210 mg52%mangan2.318 mg100%fosfor626 mg89%cink1,05 mg9,5%

Odabir i skladištenje

Zeleni embriji (Lotus P (Lotus P lumule) u sjemenkama su ogorčeni i treba ga ukloniti prije prodaje na tržištima kao prehrambeni proizvodi .Raw, svježe jezgre lotosa mogu biti lako dostupne tijekom sezone žetve na lokalnim tržištima oko Velikog jezera u Hunanu, Fujianu, Hubeiju i Provincije Jiangxi u Kini. Međutim, suho sjeme se može lako prodati u trgovinama oko mnogih dijelova svijeta, uključujući SAD. One će možda naći cijelo sjeme, iskače, pečeno, pečeno itd. > Dok kupuju trup, cijelo suho sjeme odabiru jednolično, kompaktno, krem-bijelo sjeme koje se osjećaju teškim u ruci.

Izbjegavajte tanko, sitno sjemenke, dok daju nekvalitetnu jezgru. Oni bi trebali biti oslobođeni pukotina, kalupa i mrlja i bez razmaženog mirisa.

cjelokupne crne sjemenke s tvrdim kaputom drže se dobro dugi niz godina. Huled Lotus kernele trebaju biti smješteni u zračni spremnik i pohranjeni na hladnom, suhom mjestu.

kulinarski koristi

Festival za sjeme sjeme se sjeme srednje jesenje Cakephoto ljubaznošću: Ash chuan.

svježe, kao i sušene sjemenke lotosa mogu Jedite se sirovo i kuhani. Suhe sjemenke natopljene u vrućoj vodi kako bi se omekšala, poput crvenog graha prije nego što ih koristite u kuhanju. Sjemenke se mogu mljeveno u prah, koristi u izradi kruha i poprska poput kokica.

Evo nekoliko savjeta za posluživanje:

Svježe, sirove jezgre mogu se uživati kao zdrava zalogaja.

Sjemenke sjemenki lotusa je cijenjeni sastojak u pripremi festivala na srednjoj jesti- Mjesec kolača (Yue Bing).

Pečena juha sjemenki lotosa (Lian Chee Suan) ukusan je recept u južnoj Kini.

Očišćena sjemenki lotosa može se dodati u Congee (kaša) kao zdravi doručak.

U Indiji i Pakistanu sjemenke Lotusa popularne su kao Phool Makhana. Puhali su poput kokica i dodali u Kheer (Sweet Porrridge), Curry, a u Sabzi s money amulet cijena u ljekarni yourpillstore.com/hr/ drugim povrćem (Aloo-Makhana).

Infuzija Plumule Lotus Plumule (Lian Zi Xin Cha) je zdravo piće s biljnim čajem.

Sigurnosni profil

sjemenke lotusa sadrže zelene embrije (Plumule) između kotiledona. Ove šljive nose gorke alkaloide i treba ih ukloniti prije konzumacije.

lotus Plumule, s druge strane, koriste se ograničeno kao zdravi biljni čaj. Sjemenke tretirane embrije sigurne su u trudnica. (Medicinski odricanje).

≻≻ ≻≻-možete također čitati činjenice o prehrani lotosa i zdravstvene koristi.

≻≻ ≻≻ ≻≻-povratak na orašaste plodove i sjemenke prehrane sjemenki lotosa. Posjetite ovdje za impresivan popis orašastih plodova s potpunim ilustracijama njihovih prehrambenih činjenica i zdravstvenih koristi.

≻≻-povratak na početnu stranicu.

Daljnji resursi:

USDA Nacionalna baza podataka o hranjivim tvarima.

Stanford Schools Medicine Informacije o raku- prehrana za smanjenje rizika od raka.

onlinelibrary.wiley.com

Aminokiselinski profili i kvaliteta od proteina sjemena Lotus. J. Sci. Hrana Agric., 93: 1070–1075. doi: 10.1002/jsfa.5848

PubMed-Active Principi u lotus Plumule.

Enoki gljiva (enokitake) Prehrambene činjenice

gljive enoki, također se nazivaju i enokitake (エノキタケ), vitke su i izuzetno osjetljive gljive s dugim tankim stabljikama i sitnim bijelim kapicama. Na kineskom se nazivaju Jinzhen-gu (gljive Zlatne igle) jer nalikuju sušenim pupoljcima ljiljana. Svježi i sušeni enokitake popularne su gljive u Kini, Vijetnamu, Koreji i Japanu.

rod: flammulina.

Obitelj: PhysalacAceae.

Znanstveno ime: Flammulina velutipes.

Enoki gljiva. Ljubaznošću: Wendell Smith.

Identifikacija

enokitake sadrži izduženo plodno tijelo, koje se sastoji od duge tanke stabljike i male, dvokonveksne kapice . Potpuno uzgojene enoki mjeri duljinu od 10-15 cm i male kapice promjera 1-3 cm. U Japanu se uzgaja u bocama različitih veličina prema tržišnim preferencijama. Enoki ima blagi voćni okus i žvakaću teksturu.

uzgoj

enokitake je zimska gljivica koja preferira blažu prosječnu temperaturu za proizvodnju tankih, izduženih stabljika i malih kapa.

Contents