Program je isporučio više od onoga što je obećao. “

Program je isporučio više od onoga što je obećao. “

Kao dijete, ručno je gledala kako tetka brusi aromatične začine i postala opsjednuta kuhanjem recepta za pileći Biryani tetke (nešto što će se kasnije usavršiti u odrasloj dobi kad je počela podučavati vlastite časove kuhanja). Njezina ljubav prema hrani proširila se dok je pohađala Sikh hramove, gdje je istraživala razna biljna jela i kuhala s mirisnim začinima i biljem poput sjemenki fenugreeka i lišća curryja.

Nakon što je sama uselila u Kanadu u dobi od 18 godina, Geeta je studirala marketing i za sobom ostavila san da postane kuhar. Shvatila je da dugi sati i fizički zahtjevi rada u vrućoj kuhinji nisu bili za nju, pa je slijedila ono što ona opisuje kao “sigurnu rutu”. Ali oduvijek je znala da je karijera u hrani i prehrani u njenoj budućnosti, iako je još uvijek trebala otkriti koji će oblik imati ta karijera.

Zdravstveni izazovi i novi smjer

Kao i mnogi mladi odrasli, Geeta je pojela puno prerađene, brze hrane i kuhala vrlo malo od nule. Nije razumjela vezu između hrane i zdravlja do 2013. godine kada joj je dijagnosticiran hipotireoza i počela se usredotočiti na svoje dobrobit. Odmah je eliminirala gluten i mliječne, uobičajene okidače za mnoštvo zdravstvenih problema i počela se učiti kako bi kuhala osnovne recepte.

Dok je u 2017. godini pohađala svoju prvu osobnu klasu kuhanja, Geeta se zapitala kako je instruktorica naučila sve što je znala-jer je odjednom sve to željela shvatiti. Bila je zakačena i počela je pohađati više predavanja, čitati, slušati, kuhati i na kraju tražiti cjelovit tečaj koji će je naučiti vještima i znanju o prehrani.

Problem? Geeta nije mogla pronaći niti jedan tečaj koji nije bez glutena i bez mliječnih proizvoda. Kad je upoznala Meghan Telpner, osnivačicu Akademije za kulinarsku prehranu, na događaju trgovine namirnicama na području Toronto, otkrila je da je to stručnjak za kulinarsku prehranu.

“Imao sam taj unutarnji nagon da idem dublje sa svojim znanjem oko zdravlja i prehrane”, kaže Geeta, “i nitko drugi nije podučavao ono što sam tražio.”

biti student stručnjaka za kulinarsku prehranu – i šire!

Foto: Prachi Palwe

Geeta se 2018. godine pridružila stručnom programu za kulinarsku prehranu, istovremeno radeći u punom radnom vremenu kao izvršna direktorica računa u marketinškoj agenciji za poslovanje. Iako nije bila 100% sigurna što bi završila kad je diplomirala, znala je da je na pravom mjestu.

“Napravila sam cilj iskoristiti svaki trenutak koji sam proveo u programu”, kaže ona. „Željela sam biti prisutna i učiti i iskoristiti maksimum priliku. Dok sam se kretao kroz program, vizija je postala jasnija. “

Geeta je uspijevala u okruženju učenja stručnjaka za kulinarsku prehranu, uživajući u uzbuđenju razvoja recepata, pokušavajući nepoznate sastojke, učenje novih vještina kuhanja i izgradnju samopouzdanja kako bi podržala svoje osobne zdravstvene izazove s hranom stvarajući vlastiti obrok prilagođenog obroka i prehrambeni planovi. Obožavala je raditi sa svojim predanim trenerom programa i primajući ohrabrenje od kolega studenata u Facebook grupi privatne kulinarske prehrane (nešto što Geeta i dalje redovito koristi za mudrost i savjete).

Bila je impresionirana i zadacima i načinom na koji je program potaknuo neovisno razmišljanje i snalažljivost.

„Zadaci su me gurnuli da idem dalje i dublje i više razmišljam. Program transformira način na koji pristupate stvarima ohrabrujući vas da postavljate inteligentna pitanja i pronađete svoje vlastite odgovore “, objašnjava Geeta. „Prema mom iskustvu, lako je nekome reći što treba misliti, ali vrlo je teško naučiti ih kako misliti. Program je isporučio više od onoga što je obećao. “

Praktične vještine koje je Geeta naučila u programu stručnjaka za kulinarsku prehranu su one koje i dalje koristi svakodnevno, uključujući planiranje jelovnika, odabir hrane i sastojaka za optimalno zdravlje, održavanje njenog hladnjaka i smočnice, kuhajući hranu od nule, istraživanje novih sastojaka i recepata , povratak na omiljene recepte iz programa i još mnogo toga.

“Navratit ćete ono što ulažete samo koristeći ga u svakodnevnom životu”, kaže.

Pokretanje bočne gužve

Gornju fotografiju snimila je Melissa Torio, kolegica stručnjakinja za kulinarsku prehranu. Postala je obožavateljica klase Geeta i ovo je bio proizvod pohađanja jednog od Geeta -ovih internetskih klasa. Nije rijetkost da naši maturanti postanu nevjerojatni navijači i navijači međusobnih djela.

Nakon što je diplomirala na programu stručnjaka za kulinarsku prehranu, Geeta je gravitirala onome što ju je dovelo na ovo polje na prvom mjestu: klase kuhanja. Počela je predavati na temelju materijala za radionice koje je razvila kao studentica za programski zadaci, a također je pojedinačno radila s klijentima pružajući lekcije za kuhanje jedan na jedan i usluge osobnih kuhara-sve dok još uvijek radi puno radno vrijeme u marketingu.

Također se pridružila timu za certificirane instruktore Akademije za kulinarsku prehranu 2019. godine, i iako je uživala u podučavanju nekih od naših ekskluzivnih nastava, Geeta se osjećala nadahnuto za povratak u svoje korijene indijskog kuhanja.

Počela je podučavati tečajeve indijskog kuhanja i ubrzo je otkrila da su joj tečajevi bili u velikoj potražnji – ali imala je ograničen broj recepata koje je znala napraviti. Geeta se bacila na testiranje i odjavljivanje zdravih recepata za indijska jela poput pilećeg biryani, pakore pečenog u pećnici, piletine s maslacem bez mliječnih proizvoda, chana masala, samosas bez glutena, aloo gobi i još mnogo toga. Provodila je vrijeme savjetovajući se s mamom (koja je još uvijek u Kuvajtu) kako bi uhvatila srce tradicionalnih jela i prilagodila se po potrebi kako bi odgovarala njezinim načelima kulinarske prehrane.

Geeta je zamislila da na kraju pohađa svoje časove na mreži, ali kad je Coidd-19 pogodio, ubrzala je svoje planove. Samo nekoliko dana nakon što je pohađala webinar Meghan Telpner o podučavanju na mreži, počela je voditi virtualne indijske matične klase.

“Oduvijek sam bio proaktivan. Kad vodite vlastiti posao, ne možete samo čekati “, kaže ona. “Ponekad jednostavno morate skočiti i pokušati. Morate pokušati i morate propasti. Svaki put kad vodim nastavu, učim nešto novo i poboljšavam se dok idem. “

Do sada su klase Geeta rasprodate uz rave recenzije gostiju, uključujući neke od svojih kolega stručnjaka za kulinarsku prehranu koji su se prijavili kako bi naučili njezinu stručnost i podržali je.

„Ne samo da sam naučio o novim začinima, mješavinama začina i tehnikama kuhanja, imao sam divno iskustvo s najukusnijim aromama i okusima. I ostaci su bili jednako dobri, ili možda još bolji, nekoliko dana kasnije “, oduševljava Nancy Saul-Demers, diplomirana stručnjakinja za kulinarsku prehranu iz 2019. godine. “Za mene je ova klasa odgovorila na moju znatiželju o potpuno novoj kuhinji i potaknula moje zanimanje za istraživanje više.”

U fazi start-up svog poslovanja, a također zaposlena na svom poslu s punim radnim vremenom, Geeta trenutno radi na rafiniranju i poticanju svojih klasa, razvijajući nove recepte (a možda čak i vlastitu liniju mješavina začina) i Pohađanje nekih tečajeva kako bi joj pomogao da provede svoje mrežne poslovne ciljeve.

Prošlo je samo nekoliko godina otkako je sjedila u publici na klasi kuhanja, a sada je Geeta ona koja vodi razgovor – i ima dubok osjećaj ponosa za sve što je postigla.

“Vidite ljude iz vlastitog razreda koji žele učiti od vas, a nevjerojatno je vidjeti tkaninu moje kulturne baštine koja se prenosi kroz hranu na tuđe tanjure”, kaže ona. “Također mi se sviđa što mogu doseći više ljudi u različitim zemljama. To je globalni svijet i sada se osjećam kao da sam dio toga. “

Korištenje ljekovitih gljiva u kuhanju

Reishi

Zdravstvene koristi: poznate kao kraljica svijeta gljiva, gljive Reishi umiruju i smiruju živčani sustav. Sadrže imuno-modulirajuće spojeve zvane beta-glukane koji pomažu u jačanju imunološkog sustava ili ga biraju prema potrebi, a imaju i svojstva protiv raka, zaštitne jetre i uravnoteženja šećera u krvi.

Recept za isprobavanje: Cacao Reishi Green Smoothie po zdravim idejama

Chaga

Zdravstvene prednosti: Chaga je kralj gljiva, a poput Reishija, to je moćan imuno-pojačavač koji ima antikancerogena i antioksidacijska svojstva.

Recept za isprobavanje: Datumi prekrivenih čokoladom napunjeni Chaga Chai Ghee Sweet Lizzy (*Stručnjak za kulinarsku prehranu)

Shiitake

Zdravstvene prednosti: Shiitake gljive ojačavaju imunološki sustav svojim aktivnim spojem zvanim Lentinan. Jedna od Lentinanovih prednosti je sposobnost napajanja imunološkog sustava, jačajući njegovu sposobnost borbe protiv infekcije i bolesti. Istraživanje također ukazuje na potencijalne prednosti lentinana koji pomažu u šupljinama i oralnom zdravlju.

Recept za isprobavanje: Baby Bok Choy + Shiitake Curry juha od zdravih malih vitlica

Lion’s Mane

Zdravstvene koristi: Ako tražite pojačanje mozga, Lion’s Mane može podržati živčani sustav i kognitivno zdravlje. Pokazalo se da pomaže potaknuti moždane stanice i rast živaca, dok životinjski modeli pokazuju da ima potencijal pomoći kod Alzheimerove bolesti i demencije, pamćenja i regeneracije oštećenih živaca.

Recept za isprobavanje: Lavova Mane Latte dr. Mark Hyman

Cordyceps

Zdravstvene koristi: Pored svojih svojstava borbe protiv raka i anti-tumora, Cordyceps može pomoći u smanjenju umor i povećanju razine energije, a proučava se zbog svog protuupalnog, antifungalnog, anti-alergijskog, antibakterijskog i analgetika Učinci.

recept za pokušaj: Cordyceps juha čistom kuhinjom

TURKI RAP

Zdravstvene koristi: Turski rep proučavan je zbog svojih anti-tumorskih svojstava i koristan je za naše probavno zdravlje. Pokazalo se da je prebiotička hrana i rep puretine poboljšava korisne bakterije u našim crijevima.

Recept za isprobavanje: pureći repni čaj Yvonne Cornell

Maitake

Zdravstvene koristi: Maitake može pomoći u poticanju i poboljšanju imunološkog sustava, a studije na životinjama također pokazuju svoje obećanje za pomoć u krvnom tlaku, kolesterolu, dijabetesu i pretilosti.

Recept za isprobavanje: tri gljive + palačinka timijana od gladnih biljojeda

Potičemo vas da istražite svijet ljekovitih gljiva i iskoristite nevjerojatne zdravstvene koristi, kao i okus!

Nabavite svoj vodič za ljekovite gljive ispunjavanjem obrasca u nastavku!

Ime* E -pošta* Da!* Želim ovo preuzimanje i vaša sjajna ažuriranja. Ako želite ovo preuzimanje bez pridruživanja našem popisu e -pošte, obratite nam se izravno.EmailThis Field je za potrebe provjere i trebalo bi ih ostaviti nepromijenjeno.

keto black što je to Idi sad Δ

Skočite na recept

Napomena urednika: Ovaj recept je ljubazno od jednog od naših počasnih studenata programa CNE-a, 17-godišnjeg Macy Diulus. Macy je dinamo koji piše i fotografira vlastiti blog o hrani, Paleo Crumbs, i objavio je e-cookbook, Paleo Crumbs Fall Favorite. Ove mini galete su apsolutno simpatični!

Obožavam francuski nadahnuti deserti! Postoji nešto tako elegantno i maštovito u njima što ih čini jednostavno toliko zabavnim.

Ove pojedinačne jabučne galete su preslatke, a da ne spominjemo savršene za zabave za večeru i prijatelje. Jabuke imaju tako lijep i klasični okus koji me podsjeća na domaću pita od jabuke moje majke koju bi napravila tijekom praznika odrastanja.

Ova kora je bez glutena i bez orašastih plodova i ima lijep okus od ghee-a. Ghee (ako je dobivena iz maslaca hranjene travom i pravilno pripremljena) je i laktoza i bez kazeina, sadrži mnogo korisnih vitamina i ima masne kiseline matične kiseline i CLA. Sve u svemu, ove su galete zabavan, elokventan i ukusan desert u kojem se nadam da ćete svi uživati!

Koristio sam ljubavnu vegansku karamelu kao garnish, ali možete koristiti i dodatni javorov sirup ili vrh s lopaticom kokosovog sladoleda. A ako vam preostaje dodatni dodatak jabuke, koristite ga kao ukusan preliv za jogurt od kokosovog mlijeka ili neku kašu.

IspisIkona sata sa satom

Ikona za pribor za pribor za pribor

Ikona zastava zastave

Ikona mape mape

Instagram Instagram ikona

Pinterest Pinterest ikona

Facebook Facebook ikona

Ikona ispisa ispisa

ikona kvadrata kvadrata

Ikona srca srca

Srčano čvrsto srce čvrsto čvrsto čvrsto srce Ikona

Mini Apple Galettes bez glutena

★★★★★

5 iz 1 recenzija

Autor: Macy Diulus

Na Akademiji za kulinarsku prehranu postali smo veliki obožavatelji raznih podcasta u posljednjih nekoliko godina. I nismo jedini. Prema nedavnim statistikama iz 2016. godine, petina Amerikanaca slušala je podcast u posljednjih mjesec dana – u usporedbi sa samo 9% u 2008. godini.

Problem je, s tisućama na raspolaganjem podcasta, kako odabrati koje možete slušati? Zbog toga smo tu da pomognemo. Zaokružili smo nesreću zdravih podcasta koji pokrivaju hranu, wellness, fitness, način života i pažljivost. Uskočite, pretplatite se i javite nam jesmo li propustili bilo koji od vaših fave!

I tako je evo našeg popisa podcasta na koje se najbolje počnete pretplatiti!

31 Najbolji zdravstveni podcast

Ultimate Health Podcast

Ovaj zdravi podcast, koji je domaćin holističkih nutricionista Marni Wasserman i kiropraktičar dr. Jesse Chappus, kopaju u širok raspon tema povezanih sa zdravljem poput prehrane, superhrane, fitness, meditacije i duhovnosti. Oni su također fantastični anketari – pristrani smo, ali volimo ovu epizodu s osnivačicom ACN -a i redateljicom Meghan Telpner.

Nabavite ga na iTunes.

sretniji

U ovom podcastu Gretchen Rubin, autorica Projekta sreće i sretnija kod kuće, ona nudi savjete veličine zalogaja i upravljive savjete za stvaranje više sreće u našem životu. Obožavamo međusobnu interakciju sa svojom suorganizacijom i sestrom Gretchen, koja je često nevoljko udubila u preuzimanje različitih projekata produktivnosti i zadataka koji će povećati sreću.

Nabavite ga na iTunes.

pustite ga s Katie Dalebout

Obožavamo Katiein entuzijazam za zdrav život, bilo da govori o ljubavi, zdravlju, slici tijela, kreativnosti ili vezama. Cijenimo njezine iskrene i zabavne razgovore s raznim stručnjacima, blogerima, slavnim i komičarima i slušaju kako drugi ljudi pričaju svoje priče.

Nabavite ga na iTunes.

Autoimuni wellness podcast

Ovaj novi podcast potječe od dva naša omiljena blogerica Paleo, Mickey Trescott i Angie Alt. Namjera je biti prateći vodič za njihov priručnik za autoimune wellness, ali ne treba vam kopiju da biste ih poslušali kako ispuštaju znanje i savjete za iscjeljivanje autoimunih uvjeta ili slušanje njihovih intervjua sa stručnjacima.

Nabavite ga na iTunes.

Umjetnost epskog wellnessa

Želite li postati zdraviji, ali imate problema s postavljanjem koraka da to zapravo učinite? Ovaj podcast može pomoći. Sadrži navike, rituale i planove koje možete koristiti za osmišljavanje djelotvornog plana za vaše wellness putovanje.

Nabavite ga ovdje.

Pomaknite svoj DNK s Katy Bowman

Svi smo čuli izraz “Ti si ono što jedete.” Pa, Katie Bowman zalaže se za “vi se krećeš. Pomaknite se i tresete se svojim podcastom o tome kako prirodni pokreti mogu pomoći u poboljšanju našeg zdravlja.

Nabavite ga na iTunes.

Podcast Minimalists

Kako život postaje složeniji, mnogi od nas naginju se manje konzumiranja i usredotočenih na stvari koje su uistinu važne. U ovom podcastu, Joshua Fields Millburn i Ryan Nicodermus-dva šesteroznamenkasta izvršiteljica koji su sve to ostavili iza sebe kako bi prihvatili minimalizam-podijelili svoju mudrost kako bismo mogli živjeti i smisleni život.

Contents