Térdfájdalom a guggolásból: Mit kell tenni

Térdfájdalom a guggolásból: Mit kell tenni

Sok ember rendszeresen guggol az edzés rutinjának vagy a mindennapi feladatok során. A megfelelő guggolás nem okozhat térdfájdalmat.

Azonban az emberek, akik helytelenül guggolnak, és térdkárosodásban vagy meglévő térdbetegségben szenvednek, térdfájdalmat szenvedhetnek.

Ebben a cikkben megismerje a térdfájdalom okait a guggolásból, hogyan kell kezelni, és hogyan lehet megakadályozni a térdfájdalmat a jövőben.

okok

Lehetséges okok, amelyek miatt egy személy térdfájdalmat tapasztalhat a guggolásból:

helytelen guggolás

Ha az emberek nem guggolnak helyesen , térdfájdalmat tapasztalhatnak. A mozgás helytelen végrehajtása a térdre nyomást gyakorolhat, nem pedig a combizmok és a csapok.

Fedezzük le, hogyan lehet helyesen guggolni a cikkben.

Az a személy, aki továbbra is fájdalmat tapasztal, miután beállítja, hogyan guggolnak, fel kell látogatnia orvosát, hogy ellenőrizze a térdproblémákat.

A térd megsemmisítése

A térd csavarodva elcsavarva, miközben guggolva vagy a térdre fekszik, rángatást okozhat.

A sprainok fájdalmasak és duzzanatot okozhatnak. Ezek a sérülések fájdalmasak lehetnek a guggoláshoz, és más, a térdre vonatkozó gyakorlatokat is elvégezhetik. A megrázott térdrel rendelkező személynek is nehéz lehet járni, vagy bármilyen súlyt tenni ezen az ízületen.

Patellofemoral fájdalom szindróma

patellofemoralis fájdalom szindróma fájdalmat okozhat a térdörje körül és a térd elején, így fájdalmasak a guggoláshoz.

bárki kialakíthat patellofemorális fájdalom szindrómát, de néhány ember ezt „futó térdének” vagy „jumper térdének” nevezi, mert gyakran érinti az egyéneket, akik sok sportot folytatnak. A térd bármilyen sérülése térdfájdalmat is okozhat guggoláskor.

Tendonitis

Az inak összekapcsolják az izmokat a csontokhoz. A térd íngyilitusa akkor fordulhat elő, ha egy személy megszenezi vagy túlzottan felhasználja a térd körüli inakot, és megduzzad.

Az íngyulladás valószínűleg ismétlődő mozgások eredményeként fordul elő, különösen, ha ezek sok erőt gyakorolnak az inakra. Az emberek gyakran ismétlődő mozgásokat végeznek sportolás közben, vagy kézi munkavállalásban dolgoznak.

A térd artritisz

artritisz az ízületek fájdalma és gyulladása miatt. Különböző típusú ízületi gyulladás befolyásolhatja a test szinte bármely ízületét, beleértve a térdét is.

A porc az a rugalmas, szilárd szövet, amely körülveszi az ízületeket, és lehetővé teszi számukra a zökkenőmentes mozgását. Az osteoarthritis akkor alakul ki, ha ez a porc lebomlik.

A térd osteoarthritisben szenvedő emberek fájdalmat és duzzanatot tapasztalhatnak a térd körül, és úgy érzik, mintha az ízület merev.

Az osteoarthritis a leggyakoribb a 65 évnél idősebb embereknél.

A rheumatoid arthritis egy autoimmun állapot, amely az ízületeket az egész testben érinti. Az immunrendszer megtámadja az ízületeket körülvevő egészséges szövetet, fájdalmat, duzzanatot és merevséget okozva.

A poszt-traumás ízületi gyulladás a térd sérülése után fordulhat elő, amely károsítja az ízületeket vagy a szalagokat. Ha egy fertőzés térdre terjed, akkor ennek az ízületnek a fertőző ízületi gyulladását okozhatja.

A ín vagy porc könnyek

A súlyos sérülés vagy rándulás a térd porcát elszakíthatja. Lehet, hogy az embereknek térdtartót kell viselniük fizikai aktivitás során egy porc könny után.

A Patellar ínszakadás a térd ínében fordul elő, amely egy csapás, ugrás vagy gyengült inak miatt fordulhat elő.

A patella inak könnycseppének tünetei a következők:

 • Nehézség séta
 • A térd becsavarása
 • Mozgó térdsav
 • Fájdalom és érzékenység
 • A térdsav alatti bemélyedés

A kezelés típusa az inak könnycsepp méretétől függ. A fizioterápia néha elegendő lehet, de általában műtétre van szükség.

iliotibial sáv szindróma

Az iliotibial sáv, vagy az IT sáv olyan szövet, amely a felső láb hosszát a csípőtől a térdig futtatja. Amikor egy ember meghajolja a térdét, az informatikai sáv mozog, hogy támogassa azt.

Ha az informatikai sáv gyullad meg, akkor dörzsölheti a külső térdét és fájdalmat okozhat, különösen az ízületet magában foglaló mozgások során, például guggolás. Az informatikai sáv szindróma gyakran érinti a futókat. Azok az emberek, akik nem nyújtanak megfelelően a testmozgás előtt, szintén nagyobb a kockázata ennek a sérülésnek.

Megelőzés és guggolás módja

A testmozgás előtti megfelelő felmelegedés elősegítheti a sérülések megelőzését. A test felmelegedése különösen fontos az idősebb felnőtteknél, mivel az izmok kevésbé rugalmasak és könnyebben szakadhatnak az emberek öregedésével.

A felmelegedéshez használjon olyan mozgásokat, amelyek mozgósítják az ízületeket, és növelik a vér és az oxigén áramlását az izmokhoz, például a helyszínen. A lábak nyújtása a testmozgás előtt és után szintén csökkentheti a sérülések vagy törzsek kockázatát.

A helyes guggoláshoz:

 • Kezdje álló helyzetben
 • Tartsa a lábát vállszélességet
 • Légzés közben, kilégzés közben Hajlítsa meg a térdét, és engedje le a fenéket, mintha leülne
 • Tartsa ki a karokat az egyensúly fenntartása érdekében
 • Győződjön meg arról, hogy a sarok a padlón ültetve
 • Tartsa a fenéket a térdszint felett, és csak a lehető legkisebben menjen, anélkül, hogy kellemetlenséget okozna.
 • Győződjön meg arról, hogy a csípő, a térd és a lábujjak mind előre mutatnak. >

  Az Arthritis Alapítvány azt javasolja, hogy azok az emberek, akik fájdalmat szenvednek, amikor guggolnak a falnak. A fal támogatáshoz való használata segíthet az embereknek a gyenge vagy sérült izmok megerősítésében és a fájdalom csökkentésében az idő múlásával.

  Az emberek a következő lépések segítségével guggolhatnak egy falra:

  • Állj a hátlapjával a falhoz
  • Tartson nagyjából 18 távolságot hüvelyk a sarok hátulja és a fal között
  • ültesse el a lábát vállszélességet
  • Légzzen és engedje le a fenéket, mintha leülne
  • Do> csináld Ne hagyja, hogy a fenék a térdnél alacsonyabban süllyedjen
  • Feszült a has, és tartsa a hátát a falnak.

  Az Arthritis Alapítvány azt tanácsolja az embereknek, akik fájdalmat szenvednek, amikor hetente háromszor guggolnak 10 fal guggolásra. Bárki, akinek olyan orvosi állapota van, amely befolyásolhatja a testmozgás képességét, beszéljen orvossal, mielőtt megváltoztatná a fitnesz rutinját.

  gyógyulás és fájdalomcsillapítás

  Az emberek használhatják az R.I.C.E módszert a térd fájdalomának enyhítésére. Az R.I.C.E módszer magában foglalja:

  • Pihenjen: Nyugodjon meg a térdét, és kerülje a túl sok súlyt.
  • Jég: Vigyen fel egy törülközőbe csomagolt jégcsomagot a térdre 20 percig egyszerre.
  • Kompresszió: Helyezzen el egy rugalmas csomagolást vagy kötszert a térd körül, hogy megakadályozza a duzzanatot.
  • Magasság: Ha csak lehetséges, támogassa a lábát úgy, hogy a térd magasabb legyen, mint a szív.

  A tőzsdén kívüli gyógyszerek, mint például az ibuprofen, segíthetnek a fájdalom és a duzzanat csökkentésében.

  Bár az embereknek el kell kerülniük a testmozgást vagy több guggolás elvégzését, a szelíd mozgások vagy szakaszok csökkenthetik a merevséget és megtarthatják a közös mobilt.

  Ha az emberek továbbra is térdfájdalmat szenvednek a guggolás vagy más tevékenységek miatt, miután a térd gyógyulási időt adtak, akkor orvoshoz kell fordulniuk.

  Előfordulhat, hogy a térd állapotának javítása érdekében dolgozniuk kell egy fizioterapeutával. Súlyos esetekben műtétre lehet szükség. A térd helyreállításához szükséges idő függ a térdt befolyásoló sérülés típusától vagy állapotától.

  Összegzés

  Azok az emberek, akik edzésük részeként vagy a mindennapi tevékenységek során guggolnak, gondoskodniuk kell arról, hogy helyesen hajtsák végre ezt a mozgást a térdfájdalom megelőzése érdekében.

  Gyakran lehet enyhíteni a fájdalmat a térd kötésével, hideg kompresszor alkalmazásával, pihenéssel vagy megváltoztatásával, vagy fájdalomcsillapítók elvégzésével.

  Ha az emberek továbbra is fájdalmat tapasztalnak a térdben a guggolás alatt vagy után, akkor orvoshoz kell látogatni, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy nincs -e mögöttes állapot, amely ezt a tünetet okozza.

  • Elhízás/fogyás/fitnesz
  • Fájdalom/érzéstelenítés
  • Sportgyógyászat/fitnesz

  Az orvosi hírek ma szigorúan vannak szigorúan Az iránymutatások beszerzési és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a