Mit kell tudni a méhnyak nyálkahártyájáról és a termékeny kisülésről

Mit kell tudni a méhnyak nyálkahártyájáról és a termékeny kisülésről

A menstruációs ciklus során, a méhnyak nyálkahártyája megváltozik. Az ilyen típusú kisülés egészséges, és a rendszeres ovuláció jele.

A termékenységi megfigyelés egyik módszere a méhnyak nyálkahártyájának változásait használja az ovuláció előrejelzésére.

Ha egy ember termékeny, a nyaki folyadék vizes, vékony és csúszós, és hasonló lehet a tojásfehérjéhez.

Mi a méhnyak nyálkahártyája?

A méhnyak nyálkahártya folyékony, amelyet a méhnyak felszabadít a hüvelybe. Számos funkcióval rendelkezik, ideértve a hüvely kenezését és a fertőzés megelőzését.

A menstruációs ciklus során a hormonális eltolások befolyásolják a méhnyak nyálkahártyájának mennyiségét, textúráját és megjelenését.

Lehet, hogy elegendő nyálkahártya van ahhoz, hogy egy ember észrevegye a fehérneműben. Noha a méhnyak mindig előállít némi nyálkahártyát, az ovuláció előtt és után jobbá teszi.

Tehát, ha egy személy észreveszi a hüvelyi ürítés növekedését, akkor előfordulhat, hogy termékeny méhnyak nyálkahártyát lát.

Mi a termékeny kisülés?

A termékeny kisülés vékony, tiszta vagy fehér, és csúszós, nagyjából megegyezik a tojásfehérjével. Az ilyen típusú kisülés jelzi, hogy az ovuláció közeledik.

A termékeny méhnyak folyadék segíti a spermát a méhnyak felfelé mozgatásában a tojás megtermékenyítéséhez. Ez az utazás során egészségesnek tartja a spermát is.

Az emberek általában néhány nappal az ovuláció előtt észreveszik a termékeny kisülést. A kisülés több nap alatt nedvesebbé és csúszósabbá válhat. Az ovuláció után a kisülés mennyisége általában csökken.

Az érő tojás egy tüszőnek nevezett házban nő a méhben. A tüsző növekszik és ösztrogént termel. Amikor a tüsző megszakad, a test ovulál, és egy tojást szabadít fel.

A tüsző termelő ösztrogén lágyítja a méhnyakot és kissé kinyitja. Az ösztrogén megváltoztatja a méhnyak folyadék textúráját is, így jobban képes támogatni a termékenységet.

A méhnyak nyálkahártyája

Mindenkinek a nyaki folyadék kissé eltér. Tehát a termékeny kisülés észlelése érdekében az embernek több hónapig figyelemmel kell kísérnie ciklusát.

Azok a napok, amelyekben a mentesítés megváltozik, személyenként eltérő. Azoknak, akik a ciklus későbbi szakaszában ovulálnak, például a 14. nap után termékeny kisülést kell várniuk. 1–5. Nap): A menstruáció akkor fordul elő.

 • A Period utáni (5–10. Nap): Először lehet, hogy kevés vagy egyáltalán nem lesz kisülés, de ragacsos, ragasztószerű folyadék következhet be. Ez az alacsony termékenység ideje.
 • Előzetes ovuláció (10–14. Nap): A test több ösztrogént termel. A ragacsos folyadék vékony lehet és felhősnek tűnhet. Végül csúszós lesz, és úgy néz ki, mint a tojásfehérje.
 • ovuláció (14. nap): Az ovuláció napján sokan észreveszik, hogy nyaki folyadékuk nagyon nedves és viszkózus. Előfordulhat, hogy az ember az ujjaik között legalább egy hüvelyket nyújthat.
 • Az ovuláció utáni (14–22. Nap): Az ovuláció után a test felszabadítja a progeszteront, amely kiszárad a méhnyak folyadékát. A kisülés eleinte felhősnek tűnhet, majd vastagabbá válhat.
 • Preiod (22–28. Nap): A periódus megközelítésekor a kisülés ismét ragasztószerű állagú lehet. A menstruáció előtt 1–2 nappal kevés vagy egyáltalán nem lesz a mentesítés. Néhányan észreveszik, hogy a foltok közvetlenül a korszakuk előtt.
 • Az ovuláció jelentős szerepet játszik a méhnyak folyadék konzisztenciájának meghatározásában. Az a személy, aki nem ovulál, kevesebb változást észlelhet a hüvelyi ürítésben.

  Az a személy, aki nagyon későn vagy korán ovulál, azt tapasztalhatja, hogy ciklusuk nem követi a „tipikus” ütemtervet.

  Mikor van egy ember a legtermékenyebb?

  A termékeny méhnyak folyadék jó jele a megnövekedett termékenységnek. Bárki, aki teherbe esni próbál, akkor közösülést kell folytatnia abban az időben, amikor észreveszi a termékeny kisülést. Az orvosok ezt „termékeny ablaknak” hívják.

  A tojás csak 12–24 órával él az ovuláció után, de a sperma sokkal hosszabb ideig élhet, gyakran 3–5 nap termékeny méhnyakfolyadékban.

  Ez azt jelenti, hogy a terhességet kívánó emberek számára a legjobb idő a közösüléshez közvetlenül az ovuláció előtt van, mivel a sperma több napig élhet a reproduktív traktusban. Ha már ott vannak, amikor az ovuláció bekövetkezik, azonnal megtermékenyíthetik a tojást.

  Hogyan lehet ellenőrizni

  A termékenység meghatározásához, ellenőrizze a méhnyak folyadék megjelenését napi legalább egyszer, egy időszak utáni első napon kezdve.

  Segíthet a napló napi változásainak nyomon követésében vagy a megfigyelő alkalmazás használatában.

  A méhnyak folyadékának ellenőrzéséhez:

  1. A fürdőszoba használata után törölje le a hüvely körüli területet, hogy eltávolítsa a felesleges pisilést, ami megváltoztathatja a méhnyakfolyadék megjelenését.
  2. Pat a terület WC -papírral. Jegyezze fel a látható folyadékot.
  3. Mossa meg a kezet. Óvatosan helyezze be az ujját körülbelül fél hüvelykbe a hüvelybe.
  4. Távolítsa el az ujját, és vegye figyelembe a folyadék színét, textúráját és általános megjelenését.
  5. Ha a folyadék tiszta, vékony, vizes és rugalmas, akkor termékeny méhnyakkibocsátás lehet.

  Számos tényező befolyásolhatja a méhnyak folyadék megjelenését, ezért az embernek figyelemmel kell kísérnie az idő múlásával a megjelenést és a következetességet, hogy megértse, mi normális számukra.

  Néhány ember úgy találja, hogy a méhnyakfolyadék a szex után másképp néz ki. Például, ha a sperma keveredik a hüvelyi folyadékokkal, ez megváltoztathatja a hüvelyi kisülés megjelenését. Szappan, kenőanyagok és más termékek, amelyek szintén változásokat eredményezhetnek.

  Néhány ember kevésbé termékeny méhnyak nyálkahártyát termel, így előfordulhat, hogy nem veszik észre.

  Mások nem termelnek termékeny méhnyak nyálkahártyát, és ez az ovuláció problémáját jelzi. Néhány egészségügyi állapot, például a policisztás petefészek szindróma vagy a PCOS, az ovulációt kevésbé valószínű. Az alsó súly miatt a test nem ovulálhat.

  Ahogy egy személy közeledik a menopauzahoz, ritkábban ovulálhatnak. Néhány ember korán elfogy a tojásból, amelyet az orvos csökkentett petefészek -tartalékként diagnosztizál. Ez azt okozhatja, hogy az ember szabálytalanul, ha egyáltalán ovuláljon.

  Takeaway

  A méhnyak folyadék megjelenésének és konzisztenciájának removio ára gyógyszertárban web nyomon követése segíthet egy személynek meghatározni, hogy mikor termékeny.

  Ez a módszer a legmegbízhatóbb, ha egy személy több ciklusban megfigyelte a folyadék változásait. A méhnyak folyadékról, mindenkinek eltérő „normális” van. Az a személy, aki ismeri a szokásos mintáját, könnyebben észreveheti a jeleket, hogy ovulálni fog.

  Sok ember más módszereket is használ a termékenység nyomon követésére, például a testhőmérséklet -megfigyelés és az ovuláció tesztelése. A megközelítések kombinációja nagyobb bizonyosságot nyújthat az ovulációval kapcsolatban.

  Fontos megjegyezni, hogy a termékeny méhnyak folyadék nem biztos a termékenység biztosításában.

  A test magas szintű ösztrogént szabadíthat fel, annak ellenére, hogy az ember nem ovulál. Általában azonban, ha egy személy nem ovulál, akkor sokkal kevésbé valószínű, hogy termékeny méhnyak folyadékkal rendelkezik.

  Míg az ovuláció megfigyelésének otthoni módszerei segíthetnek, az ovuláció ellenőrzésének egyetlen módja az orvos vagy a szülésznő.

  Olvassa el a cikket spanyolul.

  • Terhesség/szülészet
  • A nők egészsége/nőgyógyászata
  • Cat 1

  Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket és rajzokat tartalmaznak Csak a szakértői vizsgálatokból, az egyetemi kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a